english
> Acasa
> Despre noi
> Activitati
> Proiecte
> Revista ABAC
> Diplome
> Ajutor / donatii
> Informatii utile
> Noutati
> Contact

 

 
inapoi

"VOCA2 - Cresterea accesibilitatii la pregatire profesionala si a ratei de angajare pe piata muncii pentru persoane dezavantajate prin modelul Mentor VOCA Europe 2"

VOCA2

Linia de finantare: Comisia Europeana, Programul de Invatare pe Tot Parcursul Vietii 2007-2013, Programul sectorial Leonardo da Vinci, Transfer de Inovatie

Cod: 2009-1-TR1-LEO05-08629

Durata: 01.09.2009 - 31.10.2011

Scurta descriere a proiectului:

Proiectul Leonardo Da Vinci VOCA2 va sprijini participantii la cursurile VOCA in activitatile lor viitoare de training pentru dezvoltarea abilitatilor de mentor, pentru mentorizarea persoanelor cu dizabilitati in vederea integrarii pe piata muncii si pentru gasirea unui nou loc de munca.
In acest mod, mentorii vor folosi cunostintele, abilitatile si calificarile obtinute in cadrul cursurilor VOCA in domeniile existente si altele noi si se vor stabili in noi regiuni.
VOCA va sprijini deasemenea imbunatatirea in calitate si inovatie in educatia si pregatirea profesionala a persoanelor cu dizabilitati si imbunatatirea viitoare a practicilor existente in domeniu.

 

inapoi


VOCA - Leonardo da Vinci Project
Cititi ultimul articol
 
Noutati

 

1 Octombrie 2018 - A început Proiectul European: PeerCare

O provocare majoră politică și socială în Uniunea Europeană este îmbătrânirea populației și necesitatea de a asigura o îngrijire de calitate pe termen lung pentru numărul crescător de tineri ?i vārstnici dependenți.
Un îngrijitor al familiei este ”oricine, femeie sau bărbaț, care nu este îngrijitor profesionist, dar care, în mod implicit sau prin alegere, se îngrijește de o persoană dependentă în cercul său imediat” (Carta Europeană a îngrijitorilor de familie). Îngrijitorii de familie din întreaga Comunitate Europeană asigură peste 80% din îngrijire, iar femeile asigură aproximativ două treimi din îngrijire, adesea în detrimentul propriei vieți personale, familiale și/sau profesionale. (Centru European pentru Politică și Cercetare Socială, Viena, 2010)

Proiectul PeerCare își propune să contribuie la reducerea simptomelor ”stresului îngrijitorului” prin răspândirea unei noi abordări, cu furnizare de instruire informală, feedback și sprijin pentru îngrijitorii de familie, printr-o rețea online a unei rețele de comunități, cu acces la un itinerar de instruire pentru îmbunătățirea inteligenței emoționale.