english
> Acasa
> Despre noi
> Activitati
> Proiecte
> Revista ABAC
> Diplome
> Ajutor / donatii
> Informatii utile
> Noutati
> Contact

 

 

inapoi

“Sa invatam sa speram impreuna"

Linia de finantare: Comisia Europeana - Programul Grundtvig 2

Durata: 2001-2004

Coordonator: Asociatia "Fundatia H" Romania

DESCRIEREA PROIECTULUI

Proiectul "Sa invatam sa speram impreuna" se bazeaza pe conceptul educatiei permanente a parintilor copiilor cu dizabilitati fizice, uneori asociate cu usoare dizabilitati mentale. El isi propune consilierea, informarea si producerea de cursuri specifice menite sa imbunatateasca cunoasterea si abilitatile profesionistilor din domeniu si sa creasca cooperarea intre organizatiile si profesionistii din Europa. Aceste obiective vor fi atinse prin schimburi de informatii referitoare la tipurile de programe educationale, legislatie, metode de lucru, materiale utilizate prin schimburi de metodologii de evaluare si dezvoltarea unui cadru comun pentru grupurile tinta, evaluarea nevoilor si caracteristicilor, prin intalniri de proiect, intalniri cu parinti, vizitarea beneficiarilor si un workshop de trei zile pentru prezentarea concluziilor, discutarea impresiilor si demonstrarea de catre fiecare participant a unei posibile apropieri educationale pentru situatia de fata.

Rezultatele proiectului vor fi un studiu comparativ referitor la nevoile educationale ale parintilor, un plan de actiune pentru crearea unei curricule comune despre consiliere si posibilitatea apropierii individuale pentru fiecare organizatie si crearea (bazata pe o pagina specializata de internet realizata la inceputul proiectului) a unei retele de suport informational si o baza pentru stabilirea unor oportunitati viitoare pentru educatie virtual in Europa. Rezultatele vor fi diseminate prin publicarea de articole in ziare, reviste si pe Internet. Studiul comparativ referitor la nevoile educationale ale grupului tinta si planul de actiune pentru elaborarea unei curricule comune despre consiliere si posibilitatea apropierii individuale pentru fiecare organizatie, impreuna cu intalnirile de proiect vor forma un material ce va fi publicat si disemniat autoritatilor guvernamentale si altor organizatii din Europa interesate de acest subiect.

Noi speram ca schimbul de experienta si informatii vor imbunatati curricula pentru educatia parintilor pentru ca fiecare organizatie sa fie mai eficienta in programele de training si sa se produca o crestere a calitatii si disponibilitatii informatiei care in final va imbunatati calitatea educatiei pentru copiii cu dizabilitati si sansele lor de integrare in societate.

Scopuri

- imbunatatirea cunostintelor si abilitatilor profesionistilor de a consilia parintii copiilor cu dizabilitati
- o mai buna educatie a parintilor pentru a face fata nevoilor speciale ale copiilor lor
- cresterea cooperarii intre organizatii si profesionistii din Europa

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati site-ul oficial al proiectului.

inapoi


VOCA - Leonardo da Vinci Project
Cititi ultimul articol
 
Noutati

 

1 Octombrie 2018 - A început Proiectul European: PeerCare

O provocare majoră politică și socială în Uniunea Europeană este îmbătrânirea populației și necesitatea de a asigura o îngrijire de calitate pe termen lung pentru numărul crescător de tineri ?i vārstnici dependenți.
Un îngrijitor al familiei este ”oricine, femeie sau bărbaț, care nu este îngrijitor profesionist, dar care, în mod implicit sau prin alegere, se îngrijește de o persoană dependentă în cercul său imediat” (Carta Europeană a îngrijitorilor de familie). Îngrijitorii de familie din întreaga Comunitate Europeană asigură peste 80% din îngrijire, iar femeile asigură aproximativ două treimi din îngrijire, adesea în detrimentul propriei vieți personale, familiale și/sau profesionale. (Centru European pentru Politică și Cercetare Socială, Viena, 2010)

Proiectul PeerCare își propune să contribuie la reducerea simptomelor ”stresului îngrijitorului” prin răspândirea unei noi abordări, cu furnizare de instruire informală, feedback și sprijin pentru îngrijitorii de familie, printr-o rețea online a unei rețele de comunități, cu acces la un itinerar de instruire pentru îmbunătățirea inteligenței emoționale.