english
> Acasa
> Despre noi
> Activitati
> Proiecte
> Revista ABAC
> Diplome
> Ajutor / donatii
> Informatii utile
> Noutati
> Contact

 

 

inapoi

"O mai buna calitate a vietii pentru parintii copiilor cu dizabilitati (handicap)"

Linia de finantare: Comisia Europeana, Grundtvig 1

Cod: 225882-CP-1-2005-1-RO-GRUNDTVIG-G1

Durata: 01.10.2005 - 30.09.2008

Rezumat

Proiectul Socrates Grundtvig 1 „O viaţă mai bună pentru părinţii copiilor cu dizabilităţi” se bazează pe conceptul unei educaţii permanente a părinţilor cu copii cu deficienţe fizice şi / sau asociate cu deficienţe mentale uşoare prin consiliere, informaţii şi cursuri specifice având drept scop îmbogăţirea cunoştinţelor şi a abilităţilor împreună cu persoane calificate şi o mai bună cooperare între organizaţii şi personalul calificat din întreaga Europă.

Trebuie realizate două obiective majore:

    • Dezvoltarea şi diseminarea unui pachet de informaţii cuprinzător şi disponibil, într-un  limbaj simplu, condiţii de eligibilitate şi surse relevante pentru ajutor şi detalii privind contactele, atât la nivel naţional cât şi European şi
    • O participare activă mai intensă a părinţilor la programele educaţionale şi selectarea acţiunilor ce vor fi implementate  în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi.

Principalele produse ce vor fi realizate în cadrul proiectului sunt:

- 6 broşuri (câte una pentru fiecare ţară implicată) privind instruirea adecvată şi informaţii pentru părinţii şi specialiştii care lucrează cu copii cu dizabilităţi;
- Un pachet de instruiri pentru operatorii de la birourile de informaţii având ca temă furnizarea informaţiilor în mod eficient pentru părinţi şi însoţitorii copiilor cu dizabilităţi;
- Organizarea unei conferinţe finale având ca temă cum pot fi influenţate politicile publice referitoare la îmbunătăţirea schemelor de instruire pentru părinţi şi însoţitori.

Principalele activităţi ale proiectului vor fi:

- pregătirea şi diseminarea unui pachet de informaţii disponibile, condiţiile de eligibilitate şi sursele relevante de sprijinire cât şi detalii privind contactele; pachetul pentru operatorii de la birourile de informaţii privind eficienţa furnizării informaţiilor pentru părinţi;
- dezvoltarea unui pachet de instruire a  părinţilor şi promovarea creării grupurilor de sprijin în cadrul comunităţii;
- stabilirea unui sistem de comunicare, pagină web şi alte facilităţi pe internet.

Grupurile ţintă:

- părinţi şi  însoţitori ai copiilor cu disabilităţi;
- specialişti ce lucrează cu copiii şi familiile acestora
- personalul care furnizează informaţii din diferite instituţii locale şi care se ocupă de persoane cu disabilităţi şi familiile acestora.

Parteneri:

  Association "H Foundation" for Distance Learning of Disabled People (contractor)
   
  Rom Euro Consult SRL
   
  Training 2000
   
  Entente UK
   
  UTRILLO Association
   
  Ljudska Univerza Jesenice
   
  Lebenshilfe Graz und Umgebung - Voitsberg
   
  Stowarzyszenie Pomocy Osobom Niepelnosprawnym SPON
   
  External Evaluator
SINN Dr. Manfred Pretis

Pentru mai multe informatii vizitati site-ul oficial al proiectului: www.parents.ro

"Acest proiect este finantat de catre Comisia Europeana in cadrul programului Grundtvig 1. Continutul acestui website reprezinta numai opinia autorilor, Comisia neputand fi considerata responsabila pentru nici o informatie care este inclusa aici."

inapoi

 


VOCA - Leonardo da Vinci Project
Cititi ultimul articol
 
Noutati

 

1 Octombrie 2018 - A început Proiectul European: PeerCare

O provocare majoră politică și socială în Uniunea Europeană este îmbătrânirea populației și necesitatea de a asigura o îngrijire de calitate pe termen lung pentru numărul crescător de tineri ?i vārstnici dependenți.
Un îngrijitor al familiei este ”oricine, femeie sau bărbaț, care nu este îngrijitor profesionist, dar care, în mod implicit sau prin alegere, se îngrijește de o persoană dependentă în cercul său imediat” (Carta Europeană a îngrijitorilor de familie). Îngrijitorii de familie din întreaga Comunitate Europeană asigură peste 80% din îngrijire, iar femeile asigură aproximativ două treimi din îngrijire, adesea în detrimentul propriei vieți personale, familiale și/sau profesionale. (Centru European pentru Politică și Cercetare Socială, Viena, 2010)

Proiectul PeerCare își propune să contribuie la reducerea simptomelor ”stresului îngrijitorului” prin răspândirea unei noi abordări, cu furnizare de instruire informală, feedback și sprijin pentru îngrijitorii de familie, printr-o rețea online a unei rețele de comunități, cu acces la un itinerar de instruire pentru îmbunătățirea inteligenței emoționale.