english
> Acasa
> Despre noi
> Activitati
> Proiecte
> Revista ABAC
> Diplome
> Ajutor / donatii
> Informatii utile
> Noutati
> Contact

 

 

inapoi

"Parintii copiilor cu dizabilitati - o sursa de invatatura pentru toti"

Linia de finantare: Comisia Europeana - Programul Grundtvig 1

Durata: 2002-2004

Coordonator: Association Denise Legrix, Franta

DESCRIEREA PROIECTULUI

VIDEO

Un film de 50 de minute va fi realizat prezentând exclusiv  mărturisirile părinţilor faţă de naşterea unui copil cu handicap. Părinţii din patru ţări partenere vor vorbi despre drumul parcurs (de la deznădejde la speranţă) şi trucurile şi şmecheriile imaginate pentru a garanta autonomia copilului, în ciuda absenţei braţelor sau picioarelor. Ei vorbesc, de asemenea, cum înfruntă privirile cotidiene şi comentariile altora, trecând de la milă la agresivitate. Acest film este destinat publicului larg şi de asemenea părinţilor tineri nou confruntaţi cu naşterea unui copil cu handicap, şi, de asemenea, personalului medical şi paramedical, Acest film se doreşte a fi disponibil în maternităţi, în asociaţiile de părinţi, în instituţiile de intervenţie socială locală.

CARTEA

Cartea va reda un număr important de întrevederi efectuate în cele patru ţări partenere. Ea va conţine, în mod egal, contribuţia tinerilor adulţi şi a adulţilor dismelici  şi, de asemenea, o descriere a unor „trucuri şi artificii” imaginate de părinţi şi de copii pentru propria autonomie. Informaţiile naţionale şi europene vor fi accesibile.

WEB SITE

Un site va fi creat pentru a culege informaţii şi mărturii ale părinţilor, copiilor şi adolescenţilor dismelici din cele patru ţări partenere dar, de asemenea, şi din alte locuri din Europa şi din afara Europei.

DIFUZARE

Difuzarea filmului şi a cărţii constituie un element central al proiectului. Se vor organiza în 2003 în jur de 200 de evenimente locale în Franţa, Belgia, Finlanda şi România. Şedinţele locale de informare şi dezbaterile vor fi organizate de membrii asociaţiilor partenere pentru ca publicul larg, personalul medical şi paramedical, organizaţiile locale,  părinţii şi cei care intervin la nivel social să poată fi mai bine informaţi şi, dacă este cazul, să informeze şi să sfătuiasca pe  părinţii copiilor născuţi cu handicap.

Partenerii vor primi cu deschidere toate sugestiile pentru a organiza o şedinţă de informare şi de sensibilizare pe plan local sau în interiorul unei organizaţii profesionale, medicale, sociale, cetăţeneşti.

inapoi


VOCA - Leonardo da Vinci Project
Cititi ultimul articol
 
Noutati

 

1 Octombrie 2018 - A început Proiectul European: PeerCare

O provocare majoră politică și socială în Uniunea Europeană este îmbătrânirea populației și necesitatea de a asigura o îngrijire de calitate pe termen lung pentru numărul crescător de tineri ?i vārstnici dependenți.
Un îngrijitor al familiei este ”oricine, femeie sau bărbaț, care nu este îngrijitor profesionist, dar care, în mod implicit sau prin alegere, se îngrijește de o persoană dependentă în cercul său imediat” (Carta Europeană a îngrijitorilor de familie). Îngrijitorii de familie din întreaga Comunitate Europeană asigură peste 80% din îngrijire, iar femeile asigură aproximativ două treimi din îngrijire, adesea în detrimentul propriei vieți personale, familiale și/sau profesionale. (Centru European pentru Politică și Cercetare Socială, Viena, 2010)

Proiectul PeerCare își propune să contribuie la reducerea simptomelor ”stresului îngrijitorului” prin răspândirea unei noi abordări, cu furnizare de instruire informală, feedback și sprijin pentru îngrijitorii de familie, printr-o rețea online a unei rețele de comunități, cu acces la un itinerar de instruire pentru îmbunătățirea inteligenței emoționale.