english
> Acasa
> Despre noi
> Activitati
> Proiecte
> Revista ABAC
> Diplome
> Ajutor / donatii
> Informatii utile
> Noutati
> Contact

 

 
inapoi

"e-ACCESS II - Sprijinirea educatiei si pregatirii profesionalepentru persoane dezavantajate din comunitate"

Linia de finantare: Comisia Europeana, Programul de Invatare pe Tot Parcursul Vietii 2007-2013, Programul sectorial Leonardo da Vinci, Transfer de Inovatie

Cod: LLP-LDV/TOI/2007/EL /04

Durata: 01.11.2007 - 31.10.2009

Scurta descriere a proiectului:

Scopul proiectului eAccess II este sa ofere infrastructura tehnica pentru livrarea unor training-uri si punerea in comun a unor resurse de e-Training, precum si a unor cursuri ce pot fi reutilizate pe diferite platforme si programe de e-Training.

Principalele produse ale proiectului eAccess II sunt:

- Transferul cunostintelor in intreaga Europa prin realizarea unor resurse de e-Training si a unor cursuri de e-Training pentru persoane cu dizabilitati vizuale si locomotorii.

- Validarea rezultatelor proiectului

- transferul practicilor innovative de e-Training in intreaga Europa.

Impactul proiectului eAccess II este cresterea literaturii digitale si egalizarea oportunitatilor de training pentru persoanele cu dizabilitati, precum si facilitarea dezvoltarii practicilor innovative in domeniul educatiei si formarii profesionale, altele decat cele de nivel tertiar, incluzand participarea diferitelor tari si oferirea de continut innovativ pentru ICT, diferite servicii, metode pedagogice si diferite practici pentru invatarea pe tot parcursul vietii.

Parteneri:

Centre for Research and Technology Hellas (CERTH) [Coordonator]

Information Society Open To ImpairmentS (e-ISOTIS)

University of Thessaly (UTH), Department of Special Education

Marie Curie Association

Cyberall Access Ltd

Association "H-Foundation for Distance Learning of Disabled People"

Pentru mai multe detalii, va rugam sa viitati pagina de inbternet a proiectului: www.eaccess2learn.eu

"Acest proiect este finantat de catre Comisia Europeana in cadrul programului Leonardo da Vinci. Continutul acestui website reprezinta numai opinia autorilor, Comisia neputand fi considerata responsabila pentru nici o informatie care este inclusa aici."

 

inapoi


VOCA - Leonardo da Vinci Project
Cititi ultimul articol
 
Noutati

 

1 Octombrie 2018 - A început Proiectul European: PeerCare

O provocare majoră politică și socială în Uniunea Europeană este îmbătrânirea populației și necesitatea de a asigura o îngrijire de calitate pe termen lung pentru numărul crescător de tineri ?i vārstnici dependenți.
Un îngrijitor al familiei este ”oricine, femeie sau bărbaț, care nu este îngrijitor profesionist, dar care, în mod implicit sau prin alegere, se îngrijește de o persoană dependentă în cercul său imediat” (Carta Europeană a îngrijitorilor de familie). Îngrijitorii de familie din întreaga Comunitate Europeană asigură peste 80% din îngrijire, iar femeile asigură aproximativ două treimi din îngrijire, adesea în detrimentul propriei vieți personale, familiale și/sau profesionale. (Centru European pentru Politică și Cercetare Socială, Viena, 2010)

Proiectul PeerCare își propune să contribuie la reducerea simptomelor ”stresului îngrijitorului” prin răspândirea unei noi abordări, cu furnizare de instruire informală, feedback și sprijin pentru îngrijitorii de familie, printr-o rețea online a unei rețele de comunități, cu acces la un itinerar de instruire pentru îmbunătățirea inteligenței emoționale.