english
> Acasa
> Despre noi
> Activitati
> Proiecte
> Revista ABAC
> Diplome
> Ajutor / donatii
> Informatii utile
> Noutati
> Contact

 

 
inapoi

"e-LIFE - Centru de invatare virtuala pentru persoane cu dizabilitati fizice

Linia de finantare: Uniunea Europeana, Programul pentru Invatare Permanenta 2007-2013, Sub-Programul Leonardo Da Vinci, Transfer de Inovatie

Cod: 2011-1-RO1-LEO05-15322

Durata: 10.12.2011 - 9.12.2013

web site: www.elife-eu.net

Scurta descriere a proiectului:

Scopul acestui proiect este de a crea/imbunatati un program de training in calculatoare in doua etape pentru personae cu dizabilitati. Traingurile vor consta in CADD, design graphic, web design, Microsoft Office. Va fi creata o platforma web care ii va ajuta pe beneficiari pentru a lucra ca freelanceri, proprii angajati sa antreprenori de acasa, in regim de “asistenti virtuali”. Cele doua etape ale trainingurilor vor fi urmatoarele:

  1. Pregatirea pentru a devein “asistenti virtuali”. Vor invata principiile generale ale lucrului de acasa si cum sa lucreze ca proprii angajati sau ca “asistenti virtuali” in general.
  2. Traininguri de: CADD, design graphic, web design, Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, operare computer).

Ideea este de a imbunatati aptitudinile si competentele tehnice si in calculatoare ale persoanelor cu dizabilitati, astfel incat sa devina capabile sa ofere produse si servicii mai bune si mai competitive in aceste domenii care reprezinta 30% din totalul serviciilor tehnice existente.

 

 

inapoi


VOCA - Leonardo da Vinci Project
Cititi ultimul articol
 
Noutati

 

1 Septembrie 2016 - A început Proiectul European: Asistent EU: Dezvoltarea unui curriculum VET pentru profilul asistentului personal pe baza Cadrului European al Calificărilor

Obiectivul principal al proiectului Asistent EU este de a contribui la dezvoltarea și punerea în aplicare a rolului profesional al asistentului (îngrijitorului) personal pentru persoane dependente; pentru realizarea acestui lucru este obligatoriu să se reglementeze atât rolul profesional cât și realizarea de cursuri educaționale în clasificarea națională a ocupațiilor (COR) cât și în cadrul european al calificărilor (CEC).  Proiectul își propune să înceapă să ofere module de învățare despre acest subiect, cu scopul de a face un prim pas pentru o reglementare eficientă a acestui profil profesional în țările europene în care nu este încă dezvoltat.