english
> Acasa
> Despre noi
> Activitati
> Proiecte
> Revista ABAC
> Diplome
> Ajutor / donatii
> Informatii utile
> Noutati
> Contact

 

 
inapoi

"e-LIFE - Centru de invatare virtuala pentru persoane cu dizabilitati fizice

Linia de finantare: Uniunea Europeana, Programul pentru Invatare Permanenta 2007-2013, Sub-Programul Leonardo Da Vinci, Transfer de Inovatie

Cod: 2011-1-RO1-LEO05-15322

Durata: 10.12.2011 - 9.12.2013

web site: www.elife-eu.net

Scurta descriere a proiectului:

Scopul acestui proiect este de a crea/imbunatati un program de training in calculatoare in doua etape pentru personae cu dizabilitati. Traingurile vor consta in CADD, design graphic, web design, Microsoft Office. Va fi creata o platforma web care ii va ajuta pe beneficiari pentru a lucra ca freelanceri, proprii angajati sa antreprenori de acasa, in regim de “asistenti virtuali”. Cele doua etape ale trainingurilor vor fi urmatoarele:

  1. Pregatirea pentru a devein “asistenti virtuali”. Vor invata principiile generale ale lucrului de acasa si cum sa lucreze ca proprii angajati sau ca “asistenti virtuali” in general.
  2. Traininguri de: CADD, design graphic, web design, Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, operare computer).

Ideea este de a imbunatati aptitudinile si competentele tehnice si in calculatoare ale persoanelor cu dizabilitati, astfel incat sa devina capabile sa ofere produse si servicii mai bune si mai competitive in aceste domenii care reprezinta 30% din totalul serviciilor tehnice existente.

 

 

inapoi


VOCA - Leonardo da Vinci Project
Cititi ultimul articol
 
Noutati

 

1 Octombrie 2018 - A început Proiectul European: PeerCare

O provocare majoră politică și socială în Uniunea Europeană este îmbătrânirea populației și necesitatea de a asigura o îngrijire de calitate pe termen lung pentru numărul crescător de tineri ?i vārstnici dependenți.
Un îngrijitor al familiei este ”oricine, femeie sau bărbaț, care nu este îngrijitor profesionist, dar care, în mod implicit sau prin alegere, se îngrijește de o persoană dependentă în cercul său imediat” (Carta Europeană a îngrijitorilor de familie). Îngrijitorii de familie din întreaga Comunitate Europeană asigură peste 80% din îngrijire, iar femeile asigură aproximativ două treimi din îngrijire, adesea în detrimentul propriei vieți personale, familiale și/sau profesionale. (Centru European pentru Politică și Cercetare Socială, Viena, 2010)

Proiectul PeerCare își propune să contribuie la reducerea simptomelor ”stresului îngrijitorului” prin răspândirea unei noi abordări, cu furnizare de instruire informală, feedback și sprijin pentru îngrijitorii de familie, printr-o rețea online a unei rețele de comunități, cu acces la un itinerar de instruire pentru îmbunătățirea inteligenței emoționale.