english
> Acasa
> Despre noi
> Activitati
> Proiecte
> Revista ABAC
> Diplome
> Ajutor / donatii
> Informatii utile
> Noutati
> Contact

 

 
inapoi

"e-SuNET – Rețea durabilă pentru familiile persoanelor cu dizabilități prin e-learning

Linia de finantare: proiect finantat de Comisia Europeana, in cadrul programului Grundtvig - Proiecte Multilaterale

Cod: 540073-LLP-1-2013-1-CY-GRUNDTVIG-GMP

Durata: 1.12.2013 - 30.11.2015

web site:

Scurta descriere a proiectului:

Proiectul își propune, prin utilizarea TIC, să ofere adulților (membrii de familie ai persoanelor cudizabilități, dar și persoanelor cu dizabilități), abilitățile și competențele necesare într-o chestiune care este foarte importantă pentru ei - îngrijirea persoanelor cu dizabilități.  In cadrul proiectului se va realiza o platforma de e-learning pe care vor fi postate cursurile ce vor fi create de parteneri. 

Principalele activitati ale proiectului sunt:
• Cercetări asupra materialelor de invățare care există deja pentru învățarea familiei
• Dezvoltarea de cursuri de e-learning pentru învățarea familiei în contextul dizabilității. Aceste cursuri vor fi disponibile în toate limbile partenerilor constorțiumului și va include cursuri speciale pentru diferite tipuri de dizabilități (dizabilități de mișcare, dizabilități vizuale, dizabilități de auz, etc). Cursurile vor fi create la un nivel necesar pentru membrii familiei care nu sunt experți în medicină și vor fi bogate în conținut vizual – multimedia (video etc.), pentru a le face mult mai attractive și de ajutor
• Cursurile vor fi de asemena utilizate și pentru instruirea persoanelor cu dizabilități, pentru pentru a putea să se uite mai bine la ele sau pentru a da instrucțiuni mai bunea oamenilor care au grijă de ei.
• Dezvoltarea de rețele între instituțiile competente din fiecare țară pentru susținerea familiilor cu persoane cu dizabilități.
Impactul avut în vedere este creșterea semnificativă a sprijinului disponibil pentru familiile persoanelor cu dizabilități și, în cele din urmă, îmbunătățirea îngrijirii pe care o primesc.

Proiectul are parteneri din Grecia, Cipru, Italia, Franta, Spania, Romania, Bulgaria si Austria

 

 

inapoi


VOCA - Leonardo da Vinci Project
Cititi ultimul articol
 
Noutati

 

1 Septembrie 2016 - A început Proiectul European: Asistent EU: Dezvoltarea unui curriculum VET pentru profilul asistentului personal pe baza Cadrului European al Calificărilor

Obiectivul principal al proiectului Asistent EU este de a contribui la dezvoltarea și punerea în aplicare a rolului profesional al asistentului (îngrijitorului) personal pentru persoane dependente; pentru realizarea acestui lucru este obligatoriu să se reglementeze atât rolul profesional cât și realizarea de cursuri educaționale în clasificarea națională a ocupațiilor (COR) cât și în cadrul european al calificărilor (CEC).  Proiectul își propune să înceapă să ofere module de învățare despre acest subiect, cu scopul de a face un prim pas pentru o reglementare eficientă a acestui profil profesional în țările europene în care nu este încă dezvoltat.