english
> Acasa
> Despre noi
> Activitati
> Proiecte
> Revista ABAC
> Diplome
> Ajutor / donatii
> Informatii utile
> Noutati
> Contact

 

 
inapoi

"Organizarea unui Centru rural de medicina mintala pentru consiliere, documentare si cercetare la Balaceanca"

Linia de finantare: Comisia Europeana, Programul PHARE - linia prioritara: sanatate mintala

Cod:PHARE/2006/018-147.03.12/02/36

Durata: 01.12.2008 - 30.11.2009

Scurta descriere a proiectului:

Proiectul îşi propune organizarea unui centru rural de medicină mintală pentru consiliere, documentare şi cercetare la Spitalul Domniţa Bălaşa, aferent sectorului psihiatric pentru adulţi din zona de est a judeţului Ilfov şi sectorului psihiatric pentru copii din judeţul Ilfov.

Spitalul de Psihiatrie Domniţa Bălaşa

Spitalul de Psihiatrie „Domniţa Bălaşa” este unitatea spitalicească de specialitate cu 290 de paturi. Amplasat la 25 km. în sud-estul municipiului Bucureşti, această unitate medicală poate constitui centrul sectorului psihiatric pentru adulţi în partea de est a judeţului Ilfov şi sectorul psihiatric pentru copii.

Relevanţă

Sănătatea mintală reprezintă o componentă fundamentală a sănătăţii individuale şi constituie un obiectiv major al politicii de sănătate publică (art. 1 din Legea sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice).
La nivelul judeţului Ilfov nu există un centru de consiliere, documentare şi cercetare specializată pe probleme de sănătate mintală care să ofere servicii de informare aparţinătorilor persoanelor cu probleme de sănătate mintală, să permită medicilor să fie la curent cu ultimele noutăţi în domeniu şi cercetătorilor medicali o bază pentru dezvoltarea activităţii ştiinţifice.

Problemele ce trebuie rezolvate

Aceste probleme sunt legate de creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la problematica sănătăţii mintale.

Nevoile

  • consilierea familiilor şi aparţinătorilor persoanelor cu probleme de sănătate mintală pentru gestionarea situaţiilor de criză;
  • informarea permanentă în domeniul sănătăţii mintale.

Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati: www.consilierepsihiatrica.ro.

 

 

inapoi


VOCA - Leonardo da Vinci Project
Cititi ultimul articol
 
Noutati

 

1 Septembrie 2016 - A început Proiectul European: Asistent EU: Dezvoltarea unui curriculum VET pentru profilul asistentului personal pe baza Cadrului European al Calificărilor

Obiectivul principal al proiectului Asistent EU este de a contribui la dezvoltarea și punerea în aplicare a rolului profesional al asistentului (îngrijitorului) personal pentru persoane dependente; pentru realizarea acestui lucru este obligatoriu să se reglementeze atât rolul profesional cât și realizarea de cursuri educaționale în clasificarea națională a ocupațiilor (COR) cât și în cadrul european al calificărilor (CEC).  Proiectul își propune să înceapă să ofere module de învățare despre acest subiect, cu scopul de a face un prim pas pentru o reglementare eficientă a acestui profil profesional în țările europene în care nu este încă dezvoltat.