english
> Acasa
> Despre noi
> Activitati
> Proiecte
> Revista ABAC
> Diplome
> Ajutor / donatii
> Informatii utile
> Noutati
> Contact

 

 

Informatii utile persoanelor cu dizabilitati (handicap)

 • EUROPA - Educatie si Training - Programul Socrates - Grundtvig

  Aceasta actiune are scopul de a largi dimensiunea Europeana a educatiei pe tot parcursul vietii. Ea sprijina o arie larga de activitati care promoveaza inovatiile si maresc accesul adultilor la educatie de calitate. Actiunea se bazeaza pe cooperare europeana.


 • LEONARDO da Vinci

  In climatul economic al Europei de astazi au loc doua procese de schimbare.
  In primul rand este nevoie sa pregatimmai bine cetatenii Europei in vederea angajarii pe piata muncii, ceea ce va reduce numarul de someri.
  In al doilea rand, companiile au nevoie de o forta de munca calificata si care sa se adapteze rapid la schimbarile stiintifice si tehnologice, intr-o lume in care competitia devine tot mai acerba.
  Pentru a veni in intampinarea acestor schimbari, Proiectul Leonardo da Vinci al Comisiei Europene serveste ca laborator al inovatiilor in domeniul educatiei pe tot parcursul vietii.


 • Dezvoltare si extindere EUROPEANA : Programul Phare

  Programul Phare este unul din cele trei instrumente de preaderare finantate de Uniunea Europeana in scopul de a ajuta tarile aplicante din Europa Centrala si de Est in pregatirile lor in vederea aderarii la Uniunea Europeana.


 • EUROPA - Educatie si Training - Comenius - cooperare europeana

  Comenius este axat pe prima faza a educatiei si este adresat nivelelor prescolar, primar si secundar. El se adreseaza tuturor membrilor comunitatii educationale, in sens larg: elevi, profesori, alti membrii ai echipei educationale, dar este adresat deasemenea si Autoritatilor Locale, parintilor, asociatiilor, organizatiilor non-guvernamentale etc.

VOCA - Leonardo da Vinci Project
Cititi ultimul articol
 
Noutati

 

1 Septembrie 2016 - A început Proiectul European: Asistent EU: Dezvoltarea unui curriculum VET pentru profilul asistentului personal pe baza Cadrului European al Calificărilor

Obiectivul principal al proiectului Asistent EU este de a contribui la dezvoltarea și punerea în aplicare a rolului profesional al asistentului (îngrijitorului) personal pentru persoane dependente; pentru realizarea acestui lucru este obligatoriu să se reglementeze atât rolul profesional cât și realizarea de cursuri educaționale în clasificarea națională a ocupațiilor (COR) cât și în cadrul european al calificărilor (CEC).  Proiectul își propune să înceapă să ofere module de învățare despre acest subiect, cu scopul de a face un prim pas pentru o reglementare eficientă a acestui profil profesional în țările europene în care nu este încă dezvoltat.