english
> Acasa
> Despre noi
> Activitati
> Proiecte
> Revista ABAC
> Diplome
> Ajutor / donatii
> Informatii utile
> Noutati
> Contact

 

 

Informatii utile persoanelor cu dizabilitati (handicap)

 • EUROPA - Educatie si Training - Programul Socrates - Grundtvig

  Aceasta actiune are scopul de a largi dimensiunea Europeana a educatiei pe tot parcursul vietii. Ea sprijina o arie larga de activitati care promoveaza inovatiile si maresc accesul adultilor la educatie de calitate. Actiunea se bazeaza pe cooperare europeana.


 • LEONARDO da Vinci

  In climatul economic al Europei de astazi au loc doua procese de schimbare.
  In primul rand este nevoie sa pregatimmai bine cetatenii Europei in vederea angajarii pe piata muncii, ceea ce va reduce numarul de someri.
  In al doilea rand, companiile au nevoie de o forta de munca calificata si care sa se adapteze rapid la schimbarile stiintifice si tehnologice, intr-o lume in care competitia devine tot mai acerba.
  Pentru a veni in intampinarea acestor schimbari, Proiectul Leonardo da Vinci al Comisiei Europene serveste ca laborator al inovatiilor in domeniul educatiei pe tot parcursul vietii.


 • Dezvoltare si extindere EUROPEANA : Programul Phare

  Programul Phare este unul din cele trei instrumente de preaderare finantate de Uniunea Europeana in scopul de a ajuta tarile aplicante din Europa Centrala si de Est in pregatirile lor in vederea aderarii la Uniunea Europeana.


 • EUROPA - Educatie si Training - Comenius - cooperare europeana

  Comenius este axat pe prima faza a educatiei si este adresat nivelelor prescolar, primar si secundar. El se adreseaza tuturor membrilor comunitatii educationale, in sens larg: elevi, profesori, alti membrii ai echipei educationale, dar este adresat deasemenea si Autoritatilor Locale, parintilor, asociatiilor, organizatiilor non-guvernamentale etc.

VOCA - Leonardo da Vinci Project
Cititi ultimul articol
 
Noutati

 

1 Octombrie 2018 - A început Proiectul European: PeerCare

O provocare majoră politică și socială în Uniunea Europeană este îmbătrânirea populației și necesitatea de a asigura o îngrijire de calitate pe termen lung pentru numărul crescător de tineri ?i vārstnici dependenți.
Un îngrijitor al familiei este ”oricine, femeie sau bărbaț, care nu este îngrijitor profesionist, dar care, în mod implicit sau prin alegere, se îngrijește de o persoană dependentă în cercul său imediat” (Carta Europeană a îngrijitorilor de familie). Îngrijitorii de familie din întreaga Comunitate Europeană asigură peste 80% din îngrijire, iar femeile asigură aproximativ două treimi din îngrijire, adesea în detrimentul propriei vieți personale, familiale și/sau profesionale. (Centru European pentru Politică și Cercetare Socială, Viena, 2010)

Proiectul PeerCare își propune să contribuie la reducerea simptomelor ”stresului îngrijitorului” prin răspândirea unei noi abordări, cu furnizare de instruire informală, feedback și sprijin pentru îngrijitorii de familie, printr-o rețea online a unei rețele de comunități, cu acces la un itinerar de instruire pentru îmbunătățirea inteligenței emoționale.