english
> Acasa
> Despre noi
> Activitati
> Proiecte
> Revista ABAC
> Diplome
> Ajutor / donatii
> Informatii utile
> Noutati
> Contact

 

 

Despre noi

Asociatia "Fundatia H" pentru Invatamant destinat persoanelor cu handicap este o organizatie non-guvernamentala, non-profit si apolitica.
Misiunea noastra este de a asigura sanse egale la educatie si instruire pentru persoane dezavantajate (fizic, psihic, social, geografic, etnic etc.) si pentru specialistii care lucreaza cu acestia.

 

Beneficiari:

  • specialistii care lucreaza cu copii non-transportabili, copii cu afectiuni cronice, periodic spitalizati pentru tratament ori care stau in spitale un timp indelungat
  • specialistii care lucreaza cu copii cu dizabilitati inclusi in scolile normale
  • specialistii care lucreaza cu copii sanatosi (ex.: copii din scolile normale)
  • specialistii care lucreaza cu copii dezavantajati social, etnic sau geografic si care nu au scoli in apropiere
  • familiile copiilor spitalizati sau netransportabili
  • tineri cu handicap locomotor
  • adulti dezavantajati din punct de vedere educational
 

Activitati:

I. Elaborarea de materiale didactice
II. Educatie si instruire pentru specialistii care lucreaza cu copii cu handicap locomotor, copii spitalizati sau copii cu nevoi speciale
III. Traininguri vocationale pentru tinerii cu handicap locomotor
IV. Educatia adultilor si a familiior copiilor cu dizabilitati
V. Traininguri si consiliere pentru parintii copiilor cu nevoi speciale

 

VOCA - Leonardo da Vinci Project
Cititi ultimul articol
 
Noutati

 

1 Octombrie 2018 - A început Proiectul European: PeerCare

O provocare majoră politică și socială în Uniunea Europeană este îmbătrânirea populației și necesitatea de a asigura o îngrijire de calitate pe termen lung pentru numărul crescător de tineri ?i vārstnici dependenți.
Un îngrijitor al familiei este ”oricine, femeie sau bărbaț, care nu este îngrijitor profesionist, dar care, în mod implicit sau prin alegere, se îngrijește de o persoană dependentă în cercul său imediat” (Carta Europeană a îngrijitorilor de familie). Îngrijitorii de familie din întreaga Comunitate Europeană asigură peste 80% din îngrijire, iar femeile asigură aproximativ două treimi din îngrijire, adesea în detrimentul propriei vieți personale, familiale și/sau profesionale. (Centru European pentru Politică și Cercetare Socială, Viena, 2010)

Proiectul PeerCare își propune să contribuie la reducerea simptomelor ”stresului îngrijitorului” prin răspândirea unei noi abordări, cu furnizare de instruire informală, feedback și sprijin pentru îngrijitorii de familie, printr-o rețea online a unei rețele de comunități, cu acces la un itinerar de instruire pentru îmbunătățirea inteligenței emoționale.