english
> Acasa
> Despre noi
> Activitati
> Proiecte
> Revista ABAC
> Diplome
> Ajutor / donatii
> Informatii utile
> Noutati
> Contact

 

 

Ajutor / Donatii pentru persoane cu dizabilitati (handicap)

2 %

Ce este Prevederea 2%

Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).
Nu va costa nimic!
Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public-deci al dvs.!

De ce sa directionati 2% catre Asociatia "Fundatia H"?

- Cu acesti bani veti ajuta mai multi tineri cu dizabilitati sa-si continue educatia
- Veti spori sansele de angajare al tinerilor cu dizabiliti pe care-i calificam
- Veti mari accesul la educatie al tinerilor cu dizabilitati, dezavantajati si a celor care provin din familii sarace dezbinate.

Click pentru a vedea amanunte despre cursurile noastre

Ce trebuie sa faceti?

Pasul 1. Alegeti un domeniu si o organizatie catre care vreti sa directionati 2% din impozitul dvs. Cititi sectiunile cum se alege organizatia si cum aleg o organizatie buna sau consultati baza de date. Daca doriti puteti raspunde uneia din cererile pe care probabil le veti primi sau despre care veti citi sau auzi.

• Directionarea a 2% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.

• Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs nu va pot obliga sa faceti acest lucru.

Pasul 2. Aveti nevoie de urmatoarele informatii:

• Numele organizatiei: Asociatia "Fundatia H"

• Codul de identificare fiscala (codul fiscal): 9833349

• Contul organizatiei in format IBAN:

BANCA TRANSILVANIA

LEI: RO42BTRL04101205791329XX

EUR: RO88BTRL04104205791329XX

Pasul 3. Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit:

daca aveti venituri din salarii:

• completati declaratia 230 (punctele A si B)
Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

daca aveti venituri din alte surse(cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):

• completati declaratia 200(punctul III)

Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2006, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Puteti obtine declaratiile 200 si 230 de la administratiile financiare, le puteti descarca de pe situl Ministerului Finantelor Publice (portal ANAF, zona de asistenta a contribuabililor, persoane fizice, formulare), puteti ruga o cunostinta sa va faca o copie, puteti cere o copie organizatiei catre care doriti sa directionati 2% sau.

Puteti descarca de aici formularele:

decl_230_2008.pdf - Declaratia pentru contribuabilii cu venituri din salarii
decl_200_2008.pdf - Declaratia pentru contribuabilii cu (si) venituri din alte surse

Va rugam sa completati cu atentie toate datele, inclusiv datele organizatiei: nume, cod fiscal si cont bancar. Atentie contul bancar in format IBAN are 24 de cifre!

Asta-i tot!

Pasul 4. Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. Termenul limita este 15 mai 2007!

V-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna in comunitatea dvs.! Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare.


VOCA - Leonardo da Vinci Project
Cititi ultimul articol
 
Noutati

 

1 Septembrie 2016 - A început Proiectul European: Asistent EU: Dezvoltarea unui curriculum VET pentru profilul asistentului personal pe baza Cadrului European al Calificărilor

Obiectivul principal al proiectului Asistent EU este de a contribui la dezvoltarea și punerea în aplicare a rolului profesional al asistentului (îngrijitorului) personal pentru persoane dependente; pentru realizarea acestui lucru este obligatoriu să se reglementeze atât rolul profesional cât și realizarea de cursuri educaționale în clasificarea națională a ocupațiilor (COR) cât și în cadrul european al calificărilor (CEC).  Proiectul își propune să înceapă să ofere module de învățare despre acest subiect, cu scopul de a face un prim pas pentru o reglementare eficientă a acestui profil profesional în țările europene în care nu este încă dezvoltat.